• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Fransk fisksoppa med rödspätta, rödspättagratäng med spenat, panerad rödspätta med sötpotatis

    Fryst rödspätta tinar snabbt och är lätt att använda i köket. Vi bjuder på fransk fisksoppa, panerad spätta och gräddig gratäng.

    Fransk fisksoppa med rödspätta, rödspättagratäng med spenat, panerad rödspätta med sötpotatis
    Foto: Eva Hildén
    Fransk fisksoppa med rödspätta
    Huvudrätt

    Fransk fisksoppa med rödspätta

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rödspättagratäng med spenat
    Huvudrätt

    Rödspättagratäng med spenat

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Panerad rödspätta med sötpotatis
    Huvudrätt

    Panerad rödspätta med sötpotatis

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om rödspätta

    Rödspätta är en plattfisk som är god både hel och filead. Styckfrysta renskurna rödspättafiléer är bekväma att använda i vardagsköket.

    Filéerna passar bra att steka och koka, i gryta, soppa eller gratäng. Ska filéerna kokas är det bra att rulla ihop dem först.

    Tina fryst rödspätta hastigt i tättslutande plastpåse i kallt vattenbad för bästa resultat. Den kan också tinas i kylskåp över natten.

    Det är gott att servera rödspätta med en salsa på inlagda rödbetor, hackad saltgurka, kapris och dill – en klassiker! En skiva citron och lite hackad dill passar bra till både kokt och stekt spätta. 

    Välj MSC-märkt rödspätta för miljöns skull. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!