• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Het gryta med falukorv, soppa med falukorv och falukorvsburgare

    Falukorv är en sann räddare i nöden när maten ska fram snabbt på bordet. Den älskade korven plats­ar såväl i gryta med heta kryddor som i mustig soppa med bönor och i burgare med goda tillbehör.

    Het gryta med falukorv, soppa med falukorv och falukorvsburgare
    Foto: Lee Kearney
    Het gryta med falukorv
    Huvudrätt

    Het gryta med falukorv

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Soppa med falukorv
    Huvudrätt

    Soppa med falukorv

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Falukorvsburgare
    Huvudrätt

    Falukorvsburgare

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Falukorv tillverkas bland annat av fläsk, nötkött, potatismjöl och kryddor. Det är en så kall­ad emulsionskorv, det vill säga en korv med mycket finmalen korvsmet där fettet och vattnet i korven har gått samman, emulgerat. 

    Eftersom falukorven räknas som en garanterat traditionell specialitet skyddas receptet av EU vilket också innebär att tillverkningen måste ske enligt ett särskilt grundrecept. 

    Korven är användbar och passar att laga på en mängd olika sätt, till exempel korv stroganoff, i soppa, ugnsbakad eller med olika grönsaker och tillbehör. Falukorv och mos är en klassisk kombination. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!