• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Läcker GI-lyx

    Värm dig med baconstekta fikon, piggvar med svamp och rotfrukter och till avslutning en gräddig jordgubbsdröm. Icakurirens sommelier tipsar om vad som passar att dricka till.

    Helgmeny

    Klicka direkt på rätterna och kom direkt till recepten.

    Förrätt
    Getostbrulée med baconstekta fikon, hasselnötter och örtsallad

    Huvudrätt
    Rosmarinstekt piggvarsfilé med lins- och rotfruktskaka och svamp

    Dessert
    Strawberry fields med örtig gräddpudding

     

    Vi dricker till maten

    Till entré tar vi en knastertorr sherry, 8283 Manzanilla, 69 kr.

    Huvudrätten passar med 12419 Casal di Serra Verdicchio dei Castelli di Jesi, 78 kr.

    Till jordgubbsdesserten: 2917 PMC Beerenauslese Cuvée 2003, 80 kr för 375 ml.

    Utan alkohol passar Kiviks torra herrgårdscider till förrätten. Kall lättdryck, citron och lime till fisken. Kylt grönt te, men en halvskiva apelsin i till efterrätten.

    Av: Malin Ottosson

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!