Äntligen finns semla i flytande form – dessertlikör med smak av semla

För alla riktiga semmelfans lanseras dessertlikören Semla lagom till fettisdagen.

Den 13 februari infaller fettisdagen, men redan nu har semmelhysterin lagt sig över landet. Årets virala variant på den traditionella semlan, nachosemlan, dök upp redan för några veckor sedan. Den här gången var det Roy Fares och Mattias Ljungberg på Mr Cake som låg bakom kreationen.

För dig som älskar semla så mycket att du vill kunna avnjuta den i flytande form kommer här en glad nyhet: En dessertlikör med smak av semla! Redan nu finns drycken, som kombinerar smaken av färsk grädde, fin mandel och söt marsipan, att beställa på Systembolaget.

– Det är mitt egna semmelrecept som används som referens till dessertlikören. Först provade jag att mixa min semla i en matberedare och förstod direkt hur bra det kunde bli. Sedan skickades receptet till likörproducenten på Irland och slutresultatet är fantastiskt, säger Heléne Johansson, Brunkebergs Bageri, ett pressmeddelande.

Semla följer i fotspåren av en annan dessertlikör med smak av traditionella svenska bakverk – Kanelbulle & mjölk

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top