Roy Fares har skapat semlan alla pratar om – nachosemlan

Två av svenskarnas absoluta favoriter – semla och tacos – möts i detta härliga bakverk från Roy Fares och Mattias Ljungberg på Mr Cake.

Vid det här laget vet vi: Det är tradition att det dyker upp minst en knasig variant på den klassiska semlan i början av året. För två år sedan var det Tössebageriets Mattias Ljungbergs omtalade semmelwrap som gällde och förra året pratade alla om prinsessemlan.

I år har Mattias Ljungberg än en gång skapat en semmelsnackis, den här gången tillsammans med kollegan Roy Fares på Mr Cake. När de båda stjärnkonditorerna slog sina kloka huvuden ihop blev resultatet nachosemlan. 

– På fredagar äter man tacos i Sverige som “tradition” och det var lite så vi kom på det: Ah, en nachosemla. Hela poängen är att man ska kunna dippa i grädde och mandelmassa med chipsen som är gjorda av vetedeg. Det blir krispigt, sött och gott, säger Roy Fares till Allt om Stockholm.

Enligt konditorn själv har nachosemlan blivit mycket uppskattad av de som smakat den, och bakverket har också hyllats på instagram av deckardrottningen Camilla Läckberg. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top