Full rulle i vårnaturen!

Nu har djurlivet i skog och mark verkligen vaknat till liv. Det är fullt upp för fåglar, ekorrar och hjortdjur. Ungar ska matas och revirstrider ska avgöras. Läsarnas fina bilder skildrar en liten smula av allt som pågår i naturen just nu. Ut och njut!

Full rulle i vårnaturen!
Har jag glömt nåt?
Det var på en vanlig skogs-promenad som Johny PE Eliasson träffade på den här fundersamma ekorren. Nog ser det ut som om den undrar var den lagt nötterna.
Full rulle i vårnaturen!
Hjort är hjort
”Det är ju rent förhjort, får man aldrig vara ensam på vägen?” Ja, dovhjorten var väl inte helt nöjd med att Lennart Johansson i Dingle var där också, men ett fint porträtt hann Lennart knäppa innan hjorten stack!
Full rulle i vårnaturen!
Livat i holken
Ingrid Larsson i Lysvik är det som skickat den härliga bilden med staren som kommer med mat till sin hungriga unge. Ingrid skriver själv om mötet med stararna:
”Starungarna är flygfärdiga. Det var så roligt att se hur mamman matade, sen satte hon sig på en gren nära holken och lockade. Vips så flög en unge ut. Mamman följde med på första flygturen. Nästa dag var det dags för unge nummer två att lämna boet under samma procedur. Det måste vara helt underbart för mamman (och pappan) som har jobbat frenetiskt med att ruva och sen mata ungarna i flera veckor. Nu får de lite semester.”

Fler fina läsarbilder hittar du i HJ nr 21 2020. 

Scroll to Top