• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 växter som håller krypen och myggorna borta

  Är du också trött på alla irriterande småkryp och myggor? Här kommer fem tips på växter som hjälper dig att hålla dem borta i sommar.

  5 växter som håller krypen och myggorna borta

  1. Lavendel

  Den ljuvliga doften som lavendel sprider är inget myggorna uppskattar. Den bästa sorten är lavandin som innehåller en hög koncentration av kamfer, som håller både mygg och andra insekter borta. Du kan även smörja in dig med lite lavendelolja som ett naturligt skydd mot myggbett.

  Lavendel ger ett naturligt skydd mot myggor.

  2. Basilika

  Denna mångsidiga kryddväxt är perfekt om du vill ha en mygg-och insektsfri kväll. Detta är en av få plantor som ger ifrån sig en stark doft utan att du behöver krossa bladen.

  Basilika är en av de kryddväxter som myggor och insekter inte alls tycker om.

  3. Petunia 

  Denna söta blomma kallas ibland för naturens bekämpningsmedel då den kan stöta bort bladlöss och andra skadedjur. Petunia är lätt att odla och du planterar den lika bra i en kruka som i marken. För att den ska trivas allra bäst ska den planteras soligt, möjligen i lätt skugga och på ett skyddat ställe.

  Petunian trivs bäst på en solig plats, med möjlighet till lätt skugga.

  4. Citronmeliss

  Citronmeliss avger en väldigt påtaglig citronelladoft som inte uppskattas av kryp och mygg. Det är just på grund av de höga nivåerna som kryp och mygg avskyr växten.

  Citronmeliss avger en väldigt påtaglig citronelladoft som inte uppskattas av kryp och mygg. Det är just på grund av de höga nivåerna som kryp och mygg avskyr växten.

  5. Kattmynta

  Det finns flera fördelar med denna växt, eller ja det beror på om du gillar katter. Det allra bästa är att myggorna hatar kattmynta, medan katter älskar den. Så har du katt eller bara vill förgylla en katts vardag, ställ då ut en kruka med kattmynta så slår du två flugor i en smäll.

  Katter älskar kattmynta, men mygg avskyr det.

  Källa: goodhousekeeping.com

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!