RECEPT FRÅN IK

Trifle med drottningsylt

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 125 g hallon färska eller frysta
  • 125 g blåbär färska eller frysta (vanliga blåbär, inte amerikanska)
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 st lime det yttersta finrivna skalet
  • 10 st mandelbiscotti
  • Yoghurtgrädde

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl florsocker
  • Garnering

  • hallon och blåbär
  • mynta

Gör så här

1

Börja med drottningsylten. Blanda hallon, blåbär och socker i en kastrull och låt det småputtra i 5 minuter. Ta av från värmen och låt sylten kallna. Rör ner limeskalet.

2

Bryt eller krossa mandel-skorporna i mindre bitar. 

3

Vispa grädden och blanda den försiktigt med yoghurt och siktat florsocker.

4

Varva drottningsylt, biscotti-smulor och yoghurtgrädde i fyra glas. 

5

Garnera med hallon, blåbär och färsk mynta.


Kommentar:
Trifle, det vill säga en blandning av frukt eller bär, grädde och skorpor eller sockerkaka som serveras i glas är alltid gott och uppskattat. Pröva den här med bär och lime!

Recept