Du behöver
- 1.5 dl grädde
- 100 g vit choklad hackad
- 200 g mascarponeost
- 2-3 msk florsocker
Tillbehör
savoiardikex
50 g mörk choklad
kakaopulver till garnering
Gör så här
Värm en tredjedel av grädden i en liten släpplättpanna, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält.
Lägg mascarponeosten i en bunke. Blanda i florsocker. Blanda i den smälta chokladen. Låt svalna cirka 10 minuter.
Vispa resten av grädden och vänd ner den i krämen. Fördela i koppar eller skålar och ställ i kyl fram till servering, minst 2–3 timmar.
Lägg savoiardikexen på en bricka med bakplåtspapper. Smält chokladen varsamt i mikro eller över vattenbad och ringla den över kexen. Låt stelna i kylskåp.
Sikta kakaopulver över tiramisùkrämen precis före serveringen. Servera med savoiardikexen.
Den här desserten hämtar inspiration från den italienska desserten tiramisù, som på italienska betyder ungefär dra upp mig, pigga upp mig.