RECEPT FRÅN IK

Passionsmousse med fruktsallad

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Passionsmousse

  • 4 st passionsfrukter
  • 100 g vit choklad
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Fruktsallad

  • 1 st apelsin
  • 1 st mango
  • 2 st kiwi
  • 100 g vindruvor
  • Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Garnering

  • physalis några stycken
  • 1 st passionsfrukt

Gör så här

1

Börja med moussen. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur innehållet. Passera det genom en finmaskig sil ner i en skål och kasta kärnorna.

2

Smält chokladen över vattenbad. Ta av från värmen. Tillsätt saften från passionsfrukten och äggulorna. Rör så att allt blir blandat.

3

Vispa grädden, men inte för hårt, då finns det risk att moussen skär sig. Blanda chokladblandningen med lite av grädden. Tillsätt resten av grädden och rör om så att allt blandas. Ställ moussen kallt tills det är dags att äta.

4

Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i en kastrull. Låt kallna. 

5

Skär skalet av apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Skala och skiva kiwin.

6

Blanda frukten i en bunke. Häll den kalla sockerlagen över frukten. Fördela alltsammans i 4 skålar, koppar eller glas. Lägg i en klick mousse och garnera med physalis och lite urgröpt passionsfrukt.


Kommentar:
Kombinationen mousse och fruktsallad är en hit, det blir fruktigt och krämigt på samma gång. Gör gärna moussen i god tid så att den hinner sätta sig och bli kall.

Recept