Panna cotta med apelsinsås

Du behöver 2 st gelatinblad 5 dl vispgrädde 0.5 dl strösocker 1 st vaniljstång Apelsinsås: 1 st gelatinblad 3 msk honung 2 dl apelsinjuice 70...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång

Apelsinsås:

1 st gelatinblad
3 msk honung
2 dl apelsinjuice
70 g smör

Garnering:

mynta eller citronmeliss

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter. Dela vaniljstången på mitten och ta ur fröna. Koka samman grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur allt vatten. Rör ner dem i grädden så att de smälter. Ta upp vaniljstången. Låt svalna i kylen. Häll upp gräddsmeten i fyra små glas. Lägg gelatinet till såsen i blöt i cirka 10 minuter. Koka upp honungen tills den nästan karamelliseras.Tillsätt apelsinsaften och låt den koka in till hälften. Krama ur och rör i gelatinbladet. Tillsätt smöret i små bitar och rör tills de smält. Sätt ner kastrullen i kallt vattenbad och rör såsen kall. Häll såsen över panna cotta i glasen när den har stelnat. Den ska lägga sig ovanpå. Låt vila i kylen i cirka 3 timmar.


Kommentar:
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top