Lisas lyxiga kladdkaka

Du behöver 2 dl vetemjöl 1.5 dl kakaopulver 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 262.5 g mörk choklad delad i mindre bitar 125 g smör...


10 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 262.5 g mörk choklad delad i mindre bitar
  • 125 g smör
  • 6 st ägg medelstora
  • 5 dl strösocker
  • 1.5 dl crème fraîche 34%

Till formen:

smör
mjöl eller kakaopulver

Gör så här

1
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.

2
Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.

3
Vänd ner chokladen i äggsmeten. Rör försiktigt ner mjölblandningen och till sist creme fraichen.

4
Smörj formen och beströ den med mjöl eller kakaopulver. Häll i smeten och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175 graders ugnsvärme.

5
Kakan ska vara kladdig i mitten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top