Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakaopulver
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 262.5 g mörk choklad delad i mindre bitar
- 125 g smör
- 6 st ägg medelstora
- 5 dl strösocker
- 1.5 dl crème fraîche 34%
Till formen:
smör
mjöl eller kakaopulver
Gör så här
1
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
2
Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
3
Vänd ner chokladen i äggsmeten. Rör försiktigt ner mjölblandningen och till sist creme fraichen.
4
Smörj formen och beströ den med mjöl eller kakaopulver. Häll i smeten och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175 graders ugnsvärme.
5
Kakan ska vara kladdig i mitten.