RECEPT FRÅN IK

Kycklingklubbor med höstgrönsaker

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 st vitlök delad i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk chiliflingor
  • Grönsaker

  • 1 st aubergine
  • 2 st squash gärna grön och gul
  • 1 st röd paprika
  • 1-2 st röda knipplökar
  • 12 st cocktailtomater
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • Till servering och garnering

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 0.5 st citron
  • 3-4 msk finstrimlad persilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. 

2

Lägg kycklingklubborna och vitlöksklyftorna i en bunke och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med pressad vitlök, salt, peppar och chiliflingor. Låt marinera i rumstemperatur cirka 10 minuter. 

3

Lägg kycklingen och vitlöksklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen cirka 40 minuter, eller tills de är klara. Vänd 2 gånger under tillagningstiden.

4

Ansa och skär aubergine och squash i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i avlånga bitar. Skala och skär rödlöken i ca 1 centimeter tjocka skivor. Nagga tomaterna med en gaffel. 

5

Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i grill- eller en vanlig stekpanna cirka 1 1/2 minut på varje sida. Fräs tomaterna i oljan cirka 3 minuter. Lägg grönsakerna efter hand i en ugnssäker serveringform, salta och peppra mellan varven. Sätt formen på nedersta falsen i ugnen, när cirka 10 minuter av kycklingens stekningstid återstår.

6

Blanda ihop yoghurt, olivolja och citronskal.

7

Ta ut kycklingen, pressa över saften ur citronhalvan. Toppa grönsakerna med persiljan. Servera kycklingen med grönsakerna och yoghurten.


Kommentar:
Ge kycklingen extra smak med chiliflingor och pressad vitlök. Rostade grönsaker och yoghurtsås med citron blir fräscha tillbehör.

Recept