RECEPT FRÅN IK

Fruktsallad med maräng

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

    Maränger

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • Fruktsallad

  • 1 st ananas
  • 1 st mango
  • 2 st passionsfrukter
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk florsocker
  • 2-3 msk mörk rom
  • Till servering

  • 1 l vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde vispad
  • 50 g rostade kokosflagor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa vitorna till hårt skum med elvisp i en rostfri bunke. 

2

Tillsätt strösockret och vispa tills marängsmeten är glansig och fluffig.

3

Sikta ner florsockret och vänd ner det i smeten med en slickepott.

4

Spritsa eller klicka ut cirka 40 maränger på papprad plåt.

5

Grädda i 1 timme, i mitten av ugnen. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i eftervärme i 1 timme.

6

Skala och skär ananas och mango i mindre bitar, lägg i en skål. Dela passionsfrukterna och skeda ner. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna. Tillsätt florsocker och rom, blanda.

7

Varva maränger med glass, vispad grädde och fruktsallad. Toppa med rostade kokosflagor.

8

Tips: Förenkla och variera genom att använda bitar av god mjuk kaka i botten av glasen istället för maränger. Varva med fruktsallad, glass och grädde. 


Kommentar:
Fruktsalladen får lite extra skjuts av en slurk rom, men den kan uteslutas för den som så önskar.

Recept