Du behöver
Chokladmousse
100 g mörk choklad
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
Till servering
2 dl vispgrädde
500 g körsbärssås med bär säljs i tetra bland glasstillbehören
6 st maränger
1 st enkeldaim
Gör så här
Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska löst. Blanda chokladen med en liten del av grädden. Rör försiktigt ner resten av grädden. Ställ chokladmoussen kallt någon timme.
Vispa resterande grädde. Låt körsbärssåsen rinna av i någon minut, du ska bara använda själva körsbären.
Varva chokladmousse, vispad grädde, körsbär och smulade maränger i 4 glas. Hacka daimen och strö den över.
Len chokladmousse med sötsyrliga körsbär, grädde och knaprig daim blir en god höstig dessert.