RECEPT FRÅN IK

Chokladtrifle med daim 

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

    Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g körsbärssås med bär säljs i tetra bland glasstillbehören
  • 6 st maränger
  • 1 st enkeldaim

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något.

2

Rör ner äggulorna, en i taget.

3

Vispa grädden ganska löst. Blanda chokladen med en liten del av grädden. Rör försiktigt ner resten av grädden. Ställ chokladmoussen kallt någon timme.

4

Vispa resterande grädde. Låt körsbärssåsen rinna av i någon minut, du ska bara använda själva körsbären. 

5

Varva chokladmousse, vispad grädde, körsbär och smulade maränger i 4 glas. Hacka daimen och strö den över.


Kommentar:
Len chokladmousse med sötsyrliga körsbär, grädde och knaprig daim blir en god höstig dessert.

Recept