Du behöver
Tårtbotten
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
Färskoströra
3 dl vispgrädde
300 g färskost av philadelphiatyp
1 dl florsocker
Bärfyllning
2,5 dl blåbär
2,5 dl hallon
2 msk florsocker
Lemoncurdfyllning
1 dl lemoncurd
100 g färskost av philadelphiatyp
Garnering
300 g jordgubbar
2 dl hallon
2 dl blåbär
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform som mäter 21 centimeter i diameter.
Grädda en bit ner i ugnen i 35–40 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig.
Vänd upp kakan på ett sockrat fat. Låt kallna.
Dela kakan i 3 bottnar.
Färskoströra Vispa grädden ganska hårt. Blanda hälften av grädden med färskost och florsocker i en bunke.
Bärfyllning Mosa blåbär, hallon och florsocker i en annan bunke. Rör ner resten av grädden.
Lemoncurdfyllning Rör lemoncurden i en djup tallrik. Blanda ner färskosten.
Lägg den nedre bottnen på ett tårtfat. Bred på lemoncurdfyllningen. Täck med mellanbottnen. Bred på bärfyllningen. Avsluta med den övre bottnen. Bred färskoströran ovanpå och runtom tårtan. Halvera jordgubbarna. Lägg jordgubbar, hallon och blåbär på tårtan. Ställ kallt tills det är dags att servera.
Tips För att få en snygg kant längst ner på tårtan, lägg remsor av smörpapper under tårtbottnen före montering. Dra bort pappersremsorna efter att färskoströran bretts på.