RECEPT FRÅN IK

Rabarberbakelser med dulce de leche

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st frysta smördegsplattor
  • 1 dl karamelliserad mjölk så kallad dulce de leche, se tips
  • 2 st rabarberstjälkar
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk flagad mandel
  • ägg
  • Till servering

  • Vispad grädde
  • glass

Gör så här

1

Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och låt dem tina. Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela varje platta i två så att du får fyra rektanglar. Kavla plattorna lite lätt.

3

Bred karamelliserad mjölk på plattorna men spara en liten kant.

4

Skär rabarbern i lagom långa bitar, något kortare än plattorna, och skär bitarna i tunna skivor på längden. Fördela de tunna rabarberbitarna över plattorna.

5

Strö över socker och flagad mandel.

6

Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg och grädda mitt i ugn­en i cirka 10 minuter tills kant­erna fått färg.

7

Låt svalna och servera med grädde eller glass.

8

Tips. Karamelliserad mjölk är detsamma som dulce de leche. Den finns på samma hylla som kondenserad mjölk i livsmedels­butiken.


Kommentar:
Med kolasmakande karamelliserad mjölk gör du enkelt spröda rabarberbakelser.

Recept