Du behöver
- 2 st frysta smördegsplattor
- 1 dl karamelliserad mjölk så kallad dulce de leche, se tips
- 2 st rabarberstjälkar
- 2 msk råsocker
- 1 msk flagad mandel
- ägg
Till servering
Vispad grädde
glass
Gör så här
Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och låt dem tina. Sätt ugnen på 225 grader.
Dela varje platta i två så att du får fyra rektanglar. Kavla plattorna lite lätt.
Bred karamelliserad mjölk på plattorna men spara en liten kant.
Skär rabarbern i lagom långa bitar, något kortare än plattorna, och skär bitarna i tunna skivor på längden. Fördela de tunna rabarberbitarna över plattorna.
Strö över socker och flagad mandel.
Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills kanterna fått färg.
Låt svalna och servera med grädde eller glass.
Tips. Karamelliserad mjölk är detsamma som dulce de leche. Den finns på samma hylla som kondenserad mjölk i livsmedelsbutiken.
Med kolasmakande karamelliserad mjölk gör du enkelt spröda rabarberbakelser.