Pannenkoek med äpple

Du behöver Smet 2,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk strösocker 1 krm salt 1 st ägg 3 dl mjölk 2 msk smör att...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

Smet

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 st ägg
3 dl mjölk
2 msk smör att steka i

Tillbehör

2 st röda äpplen söta
0,5 st citron saften
1 msk smör osaltat
0,5 tsk mald kanel

Gör så här

1

Smet Blanda mjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Vispa ägget i en annan bunke, häll i mjölken och rör om. Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vispa tills smeten blivit slät. Låt gärna stå någon timme i kylen. 

2

2 Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Pressa över citron och ställ undan så länge.

3

3 Grädda pannkakorna i smör i en rymlig stekpanna på medelgod värme. Håll pannkakorna varma. 

4

4 Stek äppelklyftorna i en matsked smör. Fördela dem ovanpå pannkakorna. Strö över kanel om ni så vill. 


Kommentar:
Tips: Äpplena kan bytas ut mot päron. Man kan också steka äppelskivor och bacon några minuter i smör och sedan hälla smeten över och grädda färdigt pannkakorna i pannan. Då bör man utesluta kanelen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top