Du behöver
Smet
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 st ägg
3 dl mjölk
2 msk smör att steka i
Tillbehör
2 st röda äpplen söta
0,5 st citron saften
1 msk smör osaltat
0,5 tsk mald kanel
Gör så här
Smet Blanda mjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Vispa ägget i en annan bunke, häll i mjölken och rör om. Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vispa tills smeten blivit slät. Låt gärna stå någon timme i kylen.
2 Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Pressa över citron och ställ undan så länge.
3 Grädda pannkakorna i smör i en rymlig stekpanna på medelgod värme. Håll pannkakorna varma.
4 Stek äppelklyftorna i en matsked smör. Fördela dem ovanpå pannkakorna. Strö över kanel om ni så vill.
Tips: Äpplena kan bytas ut mot päron. Man kan också steka äppelskivor och bacon några minuter i smör och sedan hälla smeten över och grädda färdigt pannkakorna i pannan. Då bör man utesluta kanelen.