Du behöver
- 3-4 st morötter
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 3 dl rapsolja
Gör så här
Värm ugnen till 150 grader (varmluft). Finriv morötterna, det ska bli 5 deciliter.
Blanda mjöl, kanel, salt och bakpulver väl i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål. Vispa i olja, morötter och mjölblandningen.
Häll smeten i plastbelagd form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen cirka 70 minuter, känn med sticka när kakan är färdig. Låt svalna.
Rör ihop glasyrens ingredienser under tiden, med slev eller elvisp på lågt varv. Apelsinskalet ska i sist.
Fördela glasyren över den kallnade kakan.
Moroten i smeten ger saftig kaka. Lyxigt hög och med generös glasyr är morotskakan som Barbro Tidholm från Jönköping skickat recept på.