Mazarinkaka med svenska bär

Saftig och hållbar kaka med fyllig smak från mandelmassa.

Tillagningstid: 60 minuter
10 bitar

Du behöver

Till formen

50 g mandelspån
smör

Kakan

400 g mandelmassa
200 g smör
4 st ägg
1 dl mandelmjöl
200 g blåbär

Garnering

3 dl vispgrädde
200 g bär
1.5 msk florsocker
2 msk grovhackad färsk mynta

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform med löstagbar kant som mäter ca 20 cm i diameter och fördela ut mandelspån.

2

Riv mandelmassan grovt, rör ner smöret lite i taget. Blanda till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och blanda noga. Rör till sist ner mandelmjölet. Fördela ut smeten i formen och strö över blåbär.

3

Baka kakan i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter tills den känns torr och fått en fin gyllenbrun färg. Ställ att svalna.

4

Vispa grädden fluffig och servera till kakan med valfria bär, pudrad med florsocker och garnerna med färsk mynta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top