Katrinplommon i kryddig lag

Du behöver 3 dl vatten 4 msk strösocker 4 msk rödvinsvinäger 10-12 st kryddnejlikor 1 cm ingefära 1 st citron det finstrimlade skalet 15 st...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 10-12 st kryddnejlikor
  • 1 cm ingefära
  • 1 st citron det finstrimlade skalet
  • 15 st katrinplommon

Gör så här

1

 

Lägg katrinplommonen i en värme­tålig skål. Mät upp ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den heta
lagen över plommonen och låt kallna. 

2

 

Täck med plastfilm och låt stå svalt över natten. 


Kommentar:
Tips! Plommonen kan lagas 4–5 dagar i förväg, och förvaras i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top