Kalkonstuffing fyllning med äpple

Du behöver 4 skiva surdegsbröd vitt 4 skiva danskt rågbröd 300 g sidfläsk 2 st gula lökar 1 st stånd selleristjälkar 3 st äpplen fasta...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 4 skiva surdegsbröd vitt
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • 300 g sidfläsk
  • 2 st gula lökar
  • 1 st stånd selleristjälkar
  • 3 st äpplen fasta
  • smör att steka i
  • salt
  • 1.5 dl persilja finhackad
  • 75 g hasselnötter skållade
  • 5 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar hönsbuljong

Gör så här

1
1 Lägg brödskivorna på papprad plåt i ugnen och torka dem i 150 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna och skär i tärningar.

2
2 Tärna sidfläsket och stek i lite olja. Lägg åt sidan.

3
3 Skala och hacka löken. Skölj och ansa sellerin och skär den i små bitar. Ansa äpplena och skär dem i tärningar. Fräs lök och selleri i smör i några minuter. Tillsätt äpplena och fräs i ytterligare ett par minuter. Salta lätt.

4
4 Lägg fräset i en stor skål och blanda med brödtärningar, fläsk, persilja och hasselnötter.

5
5 Slå buljongen över lite i taget och blanda om. Det är olika hur mycket buljong som brödet suger upp. Det ska bli saftigt men inte slaskigt. Lägg stuffingen i en ugnsform men spara några nävar att lägga inuti kalkonen.

6
Hit kan du förbereda innan kalkonen går in i ugnen.

7
6 Sätt ugnen på 200 grader.

8
15 minuter innan kalkonen ska serveras ställs formen med stuffing in i ugnen så att den blir varm och fått lite färg.


Kommentar:
Stuffingen, fyllningen till kalkonen, är så god att vi gör extra mycket och värmer i en form vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top