Julig limepaj med rosmarin

Du behöver 250 g digestivekex 150 g smör smält Till fyllningen 400 g kondenserad mjölk sötad 2,5 dl vispgrädde 3 st lime det yttersta finrivna...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 250 g digestivekex
  • 150 g smör smält

Till fyllningen

400 g kondenserad mjölk sötad
2,5 dl vispgrädde
3 st lime det yttersta finrivna skalet av 1 + saften av alla 3
rosmarinkvistar Till garnering

Till garnering

strösocker
citrusfrukter Tunna skivor

Till skalet

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med kniv. Kör till smulor, tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en pajform (cirka 22 x 30 centimeter). 

2

Grädda pajskalet i nedre
delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.

3

Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal i en bunke. Vänd ner grädden försiktigt med hjälp av en slicke­pott. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.

4

Ställ pajen att temperera i kylskåp cirka 2 timmar före serveringen. Spreja rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa i socker. Garnera med citrusskivor och rosmarinkvistar.

 

 


Kommentar:
Tips! Pajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top