Du behöver
- 250 g digestivekex
- 150 g smör smält
Till fyllningen
400 g kondenserad mjölk sötad
2,5 dl vispgrädde
3 st lime det yttersta finrivna skalet av 1 + saften av alla 3
rosmarinkvistar Till garnering
Till garnering
strösocker
citrusfrukter Tunna skivor
Till skalet
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med kniv. Kör till smulor, tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en pajform (cirka 22 x 30 centimeter).
Grädda pajskalet i nedre
delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal i en bunke. Vänd ner grädden försiktigt med hjälp av en slickepott. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
Ställ pajen att temperera i kylskåp cirka 2 timmar före serveringen. Spreja rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa i socker. Garnera med citrusskivor och rosmarinkvistar.
Tips! Pajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.