Du behöver
För 1 tårtbotten
150 g smör
2 dl strösocker
1 st finrivet apelsinskal från 1 apelsin
2 st ägg
0.5 dl färskpressad apelsinsaft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1.5 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
1.5 dl jordgubbssylt
2 msk apelsinlikör kan uteslutas
Garnering
jordgubbsblommor
Gör så här
Baka en tårtbotten i taget. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.
Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda i apelsinskal. Vispa i ett ägg i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda mjöl och bakpulvret i en bunke och rör i blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, kolla med provsticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp på galler och får kallna.
Baka en till tårtbotten efter samma recept. Låt svalna
Snoppa jordgubbarna.
Vispa grädden fluffig.
Lägg ena kakan på ett tårtfat, bred på sylten och skiva över cirka hälften av jordgubbarna.
Lägg på den andra kakan och droppa över apelsinlikören. Spritsa eller bred på grädden. Toppa med resten av jordgubbarna. Garnera gärna med jordgubbsblommor.