Jordgubbstårta med grädde

Baka två goda tårtbottnar och lägg ihop dem grädde och jordgubbar till en härlig tårta som räcker till många!

Tillagningstid: 45 minuter
0 styck

Du behöver

För 1 tårtbotten

150 g smör
2 dl strösocker
1 st finrivet apelsinskal från 1 apelsin
2 st ägg
0.5 dl färskpressad apelsinsaft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

1.5 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
1.5 dl jordgubbssylt
2 msk apelsinlikör kan uteslutas

Garnering

jordgubbsblommor

Gör så här

1

Baka en tårtbotten i taget. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.

2

Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda i apelsinskal. Vispa i ett ägg i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda mjöl och bakpulvret i en bunke och rör i blandningen i ägg­smeten. Häll smeten i formen.

3

Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, kolla med provsticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp på galler och får kallna.

4

Baka en till tårtbotten efter samma recept. Låt svalna

5

Snoppa jordgubbarna.

6

Vispa grädden fluffig.

7

Lägg ena kakan på ett tårtfat, bred på sylten och skiva över cirka hälften av jord­gubbarna.

8

Lägg på den andra kakan och droppa över apelsin­likö­ren. Spritsa eller bred på gräd­den. Toppa med resten av jordgubbarna. Garnera gärna med jordgubbsblommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top