RECEPT FRÅN IK

Jordgubbstårta med grädde

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 45 minuter
0 styck

Du behöver

  • fina sockerkakor med apelsin
  • 1,5 l jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl jordgubbssylt fast sylt
  • 2 msk apelsinlikör kan uteslutas

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.

2

Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda i apelsinskal. Vispa i ett ägg i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda mjöl och bakpulvret i en bunke och rör i blandningen i ägg­smeten. Häll smeten i formen.

3

Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, kolla med provsticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp på galler och får kallna.


Kommentar:
Jordgubbstårta hör midsommar­afton till. Vi gör den på fina apelsinsocker­kakor och garnerar gärna med blommor från jordgubbs- eller smultronplanta.

Recept