Inlagd vinbärssill

Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten Till lag
  • 1,5 msk ättiksprit Till lag
  • 2 dl socker Till lag
  • 5-6 st inläggningssillfiléer (1 burk à 420 g) eller ca 400 g 5-minuterssill, avrunnen
  • 1-2 st rödlök
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 3-4 st vinbärsblad kan uteslutas
  • 1 dl svarta vinbär Röda vinbär går lika bra.
  • 1 msk svartvinbärsgelé Till lag

Gör så här

1

Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, rör tills den löser sig. Blanda i resten av vattnet. Tillsätt ättiksprit och socker, koka upp under omrörning. Sjud 1–2 minuter. Låt lagen kallna.

2

Skär sillfiléerna i 3–4 centimeter breda bitar. Skala och skiva löken. Krossa pepparkornen. Varva sillfiléer med lök, pepparkorn, lagerblad, vinbärsblad och bär i en burk. Häll lagen över sillen. Låt stå övertäckt och svalt i ett dygn.


Kommentar:
Vinbären kan bytas ut mot frysta tranbär eller lingon. Det blir både vackert och gott.

Sillen kan göras två dagar i förväg och förvaras i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top