Du behöver
- 200 g grönkål färsk
- 1 st apelsin saften
- 1 msk olivolja
- 3 msk japansk soja
- 500 g brysselkål
- 0.5 st rödlök strimlad
- 1 dl granatäppelkärnor frysta
Gör så här
1
1 Tvätta grönkålen. Skär bort grova bladnerver och hacka den grovt.
2
2 Blanda apelsinsaft, olja och soja till en dressing och vänd ned dressingen i grönkålen, gärna med händerna, så att det kommer dressing på all kål. Låt stå en stund så kålen blir lite slak.
3
3 Ansa och koka brysselkålen i saltat vatten cirka 7 minuter.
4
Den ska fortfarande ha lite spänst kvar.
5
4 Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat. Strö över halverad brysselkål, rödlök och tinade granatäppelkärnor.
6
5 Häll över eventuell dressing som blivit kvar i salladsskålen. Servera genast.
Grönkål och brysselkål är goda vintergrönsaker. Rödlök och granatäppelkärnor gör salladen snygg och smakrik.