Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl rörsocker
- 100 g smör
- 250 g ricottaost
- 4 dl mandelmjöl
- 0,5 dl majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk finrivet apelsinskal
- 1 dl pressad apelsinsaft
Garnering och servering
2 msk flytande honung
apelsinskivor
Vispad grädde
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör i ricottan.
Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Rör i apelsinskal och saft.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 200° i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.
Garnering Ringla över honung och toppa med apelsinskivor. Bjud med en klick grädde.