• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Test av uppblåsbara sängar

  En uppblåsbar extrasäng är perfekt när man får väntat – eller oväntat – besök. Läs hela testet av uppblåsbara sängar här.

  Test av uppblåsbara sängar
  Foto: Erik Hedman

  Glöm barndomens kalla och ständigt knarrande luftmadrasser. Dagens uppblåsbara madrasser med flossad ovansida är betydligt skönare – om du väljer rätt, det vill säga en madrass med runda ringar i stället för en med ränder. För att slippa känna ränderna i ryggen måste man tömma madrasserna på luft. Då riskerar man att madrasserna knarrar, ett nog så irriterande problem för den lättväckte.
  Viktigt är också hur lätta madrasserna är att hantera. Tre av madrasserna har inbyggd elpump, ett stort plus. Bara att sätta i sladden i kontakten och trycka på knappen. Efter en till två minuter är madrasserna färdigpumpade.
  Två madrasser har separat pump och tar betydlig längre tid att pumpa, mellan sex och sju och en halv minut. Dessutom är själva pumpandet besvärligt eftersom du är tvungen att hålla i både madrassuttaget och pumpen med båda händerna. Till råga på allt förde pumparna ett förfärligt oväsen. Julas Relax fick bottenbetyg, svår att pumpa och tömma, dessutom läckte den luft.

  Fem hjärtan får Delux från Enklareliv.se och Asaklitt från Clas Ohlson.
  Allra bäst är Asaklitt tack vare sin bekväma höjd i uppumpat läge.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!