Stina: Jag är lyckligt gift – och besatt av en annan man

För två år sedan mötte jag en yngre kille på en firmafest. Vid ett tillfälle kysstes vi och har ännu inte lyckats bryta kontakten. Jag är gift sedan 23 år och älskar fortfarande min man. Vad ska jag göra?

Jag är en kvinna på 55 år som skriver till dig eftersom jag inte vet hur jag ska få en viss ung man ur mitt huvud. Jag är gift sedan 23 år och jag älskar min man och det fina, trygga liv vi lever tillsammans med våra tre barn i vårt trevliga hus. Även om min man arbetar för mycket och jag ibland känner mig ensam och uttråkad.

För två år sedan mötte jag en 38-årig kille på en firmafest. Vi dansade och pratade hela kvällen och det var helt fantastiskt. Dagen efter skickade han ett sms till mig och sedan dess har vi hållit kontakten. Vid den tidpunkten var han singel men nu har han en flickvän. Det har dock inte satt stopp för vår kontakt, tvärtom.

Han skrev mysiga meddelanden om hur läcker och fin han tycker jag är. Det ledde till att vi möttes och gick en lång promenad. Det var fantastiskt, men det hände ingenting mellan oss. Fast jag kände mig helt darrig, det pirrade i hela kroppen och jag hade svårt att styra mina känslor.


LÄS ÄVEN: ”Hjälp, min man raggar på Facebook”


Vi möttes igen lite senare, på en bar, och det slutade med att vi kysstes. Men vi visste båda att det var helt fel, dels för att vi har var sin partner och dels på grund av den stora åldersskillnaden. Vi kom överens om att bryta kontakten, men det har vi inte lyckats göra. Vi skriver fortfarande till varandra lite då och då.

Jag tänker på honom hela tiden och jag känner mig som en förälskad tonåring. Jag skäms för mina känslor och har dåligt samvete. Jag har aldrig varit otrogen mot min man förr. Vad ska jag göra?

Stina

Relationsexpert Vibeke Dorph svarar:

När jag läser ditt mejl kan jag inte låta bli att reagera på beskrivningen av ditt äktenskap. Det måste vara här problemet ligger. Du beskriver äktenskapet som tryggt och fint med hus och barn. Och din man är en figur som går tidigt och kommer hem sent.

Kort sagt, det låter som många andra äktenskap som övergått i rutin och slentrian. Det, tillsammans med det faktum att era barn börjar bli stora och självständiga, gör att det är som upplagt för att något ska hända.

Och så dyker din unge vän upp, som sänd från himlen. Nu känner jag ju inte den här mannen men jag kan konstatera att han är yngre och befinner sig i en annan fas i livet än vad du gör. Det vore konstigt om han inte snart börjar planera för familj och barn.


LÄS ÄVEN: ”Min fru är så elak när vi är ensamma”


Jag förstår verkligen att du tvekar att kasta ditt äktenskap överbord, för att satsa på ett äventyr som förmodligen blir intensivt men kortvarigt.

Därför tycker jag att du ska fokusera på ditt äktenskap istället. Fråga dig själv vad du saknar i ditt liv med din man. Sex är såklart inte det samma när man varit tillsammans i många år, men visst går det att få en nystart. Genom att båda två aktivt investerar i förhållandet kan det kickstarta en nyförälskelse.

Brukar du och din man tillbringa en och annan helg på tu man hand? Går ni ut och äter tillsammans? Talar ni någonsin om hur er gemensamma framtid ska se
ut, nu när barnen håller på att bli stora?

Jag tycker alltså att du ska se din unge vän som en påminnelse om att du ska fokusera på ditt liv och ditt äktenskap och hur du vill att de ska se ut. Låt också din flirt bli en påminnelse om att du är en attraktiv och åtråvärd kvinna.

Vibeke

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top