Rabarbersaft med ingefärssmak

Har du mycket rabarber är det perfekt att göra saft av den!

Tillagningstid: 40 minuter
3 liter

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • 1,6 liter vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära eller saften från 1 lime
  • 6 dl strösocker

Gör så här

1

Dela rabarbern i tunna skivor. Lägg den tillsammans med vatten i en gryta. Låt rabarbern koka i 15 minuter. Rör då och då.

2

Dra grytan från värmen och tillsätt ingefäran, låt alltsammans dra i 5 minuter.

3

Sila innehållet genom ett durkslag, saften ska hamna i en gryta. Tillsätt sockret och värm så att det löser sig samtidigt som du rör om.

4

Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Ställ den kallt när den svalnat. Saften håller i minst 2 veckor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top