Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 10,5 dl vetemjöl
- ägg till pensling
Fyllning
75 g pekannötter
100 g mandelmassa
75 g smör rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
Sockerlag
1 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37 grader. Häll den över jästen, rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt smöret i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin. Jäs under bakduk i 40 minuter.
Fyllning: Hacka pekannötterna. Rosta på en plåt mitt i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Spara 20 g till garnering.
Riv mandelmassan och rör den smidig med smör och vaniljsocker. Blanda i nötterna.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, skär i rutor, 10 x 10 cm. Lägg en klick fyllning på varje.
Vik upp hörnen mot mitten och tryck till i mitten. Jäs under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö på resten av nötterna. Grädda strax under mitten i ugnen i 12 minuter.
Sockerlag: Koka ihop sockerlagen när bullarna är nygräddade. Pensla direkt. Låt svalna.