Du behöver
- 1 st spetskål (ca 700 g)
 - smör till stekning
 - 1 dl mjölk
 - 2 dl grädde
 - 1.5 msk kycklingfond
 - 2.5 tsk dijonsenap grovkornig
 - salt nymalen svartpeppar
 - 1 nypa socker
 - 5 st frukostkorv
 
Gör så här
1
                Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs kålen i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll, smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.
            
2
                Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna.
            
3
                Servera med en god tomatsallad med finhackad schalottenlök och persilja.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Till servering: tomatsallad med finhackad schalottenlök och persilja