Du behöver

  • 1 st spetskål (ca 700 g)
  • smör till stekning
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2.5 tsk dijonsenap grovkornig
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 5 st frukostkorv

Gör så här

1
Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs kålen i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll, smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.

2
Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna.

3
Servera med en god tomatsallad med finhackad schalottenlök och persilja.


Kommentar:
Till servering: tomatsallad med finhackad schalottenlök och persilja