Du behöver
- 1 st gul lök
- 50 g spenat djupfryst hel
- 200 g blandsvamp eller 500 g färska champinjoner
- 2 msk smör
- 2 msk vispgrädde
- 1 st äggula
- 3 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st smördegsplatta
Till pensling:
1 st äggvita
Gör så här
1
Fräs den finhackade löken med spenaten och den grovhackade svampen tills all vätska är borta. Rör ner grädde och äggula. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Kavla ut smördegsplattan (cirka 25 x 20 cm). Fördela svampblandningen och rulla allt som en rulltårta. Vänd skarven nedåt. Pensla med vispad äggvita.
3
Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Skär skivor på snedden och servera tillsammans med senapslagad lammkotlett portvinssky och färskpotatis.