Svamprulle

Du behöver 1 st gul lök 50 g spenat djupfryst hel 200 g blandsvamp eller 500 g färska champinjoner 2 msk smör 2 msk vispgrädde...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 50 g spenat djupfryst hel
  • 200 g blandsvamp eller 500 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st smördegsplatta

Till pensling:

1 st äggvita

Gör så här

1
Fräs den finhackade löken med spenaten och den grovhackade svampen tills all vätska är borta. Rör ner grädde och äggula. Smaka av med salt och svartpeppar.

2
Kavla ut smördegsplattan (cirka 25 x 20 cm). Fördela svampblandningen och rulla allt som en rulltårta. Vänd skarven nedåt. Pensla med vispad äggvita.

3
Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Skär skivor på snedden och servera tillsammans med senapslagad lammkotlett portvinssky och färskpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top