• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 favoriträtter med mild och god salladslök i huvudrollen

    Vi lagar späd salladslök som har mild och finstämd löksmak. Fungerar lika bra i paj som i asiatiska pannkakor och ramensoppa med mustig buljong.

    3 favoriträtter med mild och god salladslök i huvudrollen
    Foto: Lee Kearney
    Lökpannkaka på asiatiskt vis
    Huvudrätt

    Lökpannkaka på asiatiskt vis

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Ramensoppa med salladslök
    Huvudrätt

    Ramensoppa med salladslök

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Smördegspaj med salladslök
    Huvudrätt

    Smördegspaj med salladslök

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om salladslök

    Salladslök ser ut som en liten purjolök och har ihåliga stjälkar med gröna blad. Längst ner sitter den lökliknande delen som är vit. Löksmaken är mild och hela löken, både rot och blad, kan användas. Skär ner den i sallader, stek som tillbehör eller använd i paj, soppa och omelett.

    Salladslök är vanlig i det asiatiska köket, i ramensoppor och fint strimlad på toppen av olika rätter. Den vita delen på löken innehåller mest smak medan den grönare delen är mildare och ger fin färg.

    Förvaring: Ta bort gummibandet och ställ lökarna med roten nedåt i en burk i kylen, fyll på med lite kallt vatten. Täck burken med plast och löken kommer att hålla sig fräsch i upp till en vecka.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!