• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Guldpennan till Icakurirens Sigmund Kaarstad

    På Icakuriren är vi extra stolta just nu över vår duktige matskribent Sigmund Kaarstad som tilldelats det sällsynt fina priset Gastronomiska Akademiens guldpenna.

    Sigmund tilldelas priset för "utomordentligt författarskap på det gastronomiska området". Priset delas ut den 17 januari vid en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm.

    Gastronomiska Akademien, som värnar om och verkar för den gastronomiska kulturens och gastronomins utveckling i Sverige, bildades 1958 på initiativ av Sten Broman, Fritiof Nilsson Piraten och Tore Wretman.

    Grattis till priset Sigmund, hur stort är det här?
    – Jag känner mig ödmjuk och stolt. Det känns helt ofattbart att jag, som dessutom är norrman, får det förnämsta priset i Sverige för folk som skriver om mat.

    Du har arbetat som matskribent på Icakuriren sedan 1982, hur har mat--journalistiken utvecklats under åren?
    – Det har blivit snabbare takt i köket, man tar mer hjälp av halv- eller helfärdiga produkter som man sätter en personlig touch på.

    Vilka matfrågor brinner du mest för just nu?
    – Att lyfta fram de duktiga småskaliga mathantverkarna från alla håll i landet.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!