Teatern kommer till dig – 5 föreställningar som drar på turné

Riksteatern täcker hela landet. Här är några av höstens föreställningar som turnerar runt om i landet hösten 2023.

Razmus Nyström i ”I kroppen min”. Foto: Klara G

”I kroppen min”

Bygger på den uppmärksammade blogg som musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlund skrev från att han drabbats av cancer 2011 fram till sin död 2013. Om en man som utforskar meningen med både livet och döden. 

  • Turnépremiär 12 september i Borlänge, Kristian Gidlunds hemort
Benoit Fauchier i ett balansnummer. Foto: Petter Persson

”Utopia av Cirkus I love you”

Nu kommer cirkusen till stan, och ett rejält cirkustält kommer att resas på alla orter som kompaniet besöker. Men glöm elefanter och lejon! Det här är ett djurfritt kompani som gör modern cirkus för hela familjen. Och språken är internationella och gränsöverskridande, nämligen: musik och akrobatik. 

  • Turnépremiär 17 augusti i Växjö
Johannes Wanselow, Rachel Ann Willer och Hans Christian Thulin i ett laddat familjedrama. Foto: Senay Berhe

”Slaget”

Två bröder möts för första gången på tretton år – på sin pappas begravning. Vem ska hålla begravningstalet? Och vad ska det handla om? Livsval synas och konflikten är oundviklig. Nyskriven pjäs av den hyllade brittiska dramatikern Anders Lustgarten. 

  • Sverigepremiär 30 september i Årsta
Kritikersuccén åker på turné. Foto: Arvida Byström

”Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina”

Författaren Tone Schunnesson har gjort en nytolkning av Leo Tolstojs klassiker. Det är en skärskådning av Anna Kareninas psyke, och drivkraften är att verkligen försöka förstå den ikoniska kvinnogestalten. Blev en publik- och kritikersuccé när den provspelades några dagar i våras i Stockholm. 

  • Turnépremiär 21 september i Bollnäs
Lo Ragnar Lindström och Nino Mick. Foto: Märta Thisner

”Lo Ragnar & Nino”

Två av Sveriges mest fängslande poeter utgör den här poesiduon. Lo Ragnar Lindström vann Aftonbladet Kulturs skrivtävling 2022. Nino Mick blev svensk mästare i poetry slam 2013. De undersöker relationen mellan människan och natur, och diktar om Västerbottens glesbygd, myrar och skogar. 

  • Urpremiär 25 oktober i Kalmar

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top