• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Operafestivalen i Savonlinna - En musikupplevelse utöver det vanliga!

  Följ med till vårt grannland Finland med dess spännande kultur och natur. Vi åker färja Stockholm-Helsingfors med middag och underhållning. Besök och guidning i tonsättaren Sibelius hem i Ainola. Stadsrundtur i Nyslott och guidning av festivalens scenplats – Olofsborgs slott. Här ser vi den färgsprakande föreställningen Carmen med musik vi känner igen. Akustiken och miljön gör detta till en storslagen upplevelse. Besök i Imatra för att se det väldiga vattenfallet och besök i poeten J L Runebergs hem i den idylliska staden Borgå, innan vi styr hemåt igen med färja Helsingfors-Stockholm.

  Operafestivalen i Savonlinna - En musikupplevelse utöver det vanliga!
  På Olofsborgs slott ser vi den färgsprakande föreställningen Carmen.

  Följ med Icakuriren till operafestivalen i Savonlinna 3-7 juli 2022!

  Dag 1 Malmö - Stockholm – Helsingfors 
  Avresa under morgonen från Öresundsterminalen i Malmö, med Stockholm som mål. Stopp för kaffepaus och lunch efter vägen. I Stockholm stiger vi ombord på Tallinksiljas färja mot Helsingfors. Färjan har alla tänkbara faciliteter och vi äter en gemensam buffet ombord varpå var och en gör det som faller en in. 

   

  Borgå eller Porvoo som ju staden heter på finska, är med sina 650 år Finlands näst äldsta stad.

  Dag 2 Imatra vattenfall – Borgå med J L Runebergs hem 
  Vi ankommer Helsingfors kl.10.00 och innan dess börjar vi dagen med en härlig frukost ombord. Vi fortsätter direkt till Borgå eller Porvoo som ju staden heter på finska, som med sina 650 år är Finlands näst äldsta stad. Här startar vi med gemensam lunch. Mätta och belåtna besöker vi sedan J L Runebergs hem. Vi besöker den finländske nationalpoeten och hans fru Fredrikas hem, med konst, jaktvapen, "rävskinnsrummet" och minnen från både vardag och fest.Vidare går vår färd mot Imatra och för att se de väldiga vattenfallen. Vidare färd norrut och ca kl 18:30 kommer vi till Savonlinna – eller Nyslott som är det svenska namnet på staden. Här checkar vi in på SummerhotelVuorilinna, som blir vår hemvist under dessa dagar. Gemensam middag på hotellet. 

  Dag 3 Stadsrundtur i Nyslott – Olofsborgs Slott - Carmen 
  Efter frukost åker vi in till Nyslott och startar här med en stadsrundtur. Därefter tar vi en första titt på Festivalens scenplats – Olofsborgs Slott – där vi får en guidad visning. Fri tid i Nyslott för lunch och att upptäcka staden. Under tidig eftermiddag åker vi ca 30 minuters bussväg till konstnären Johanna Oras sommarutställning. Åter till Savonlinna med tid för egen middag och för att byta om inför kvällen för dem som vill. Kl. 19:00 börjar så Carmen på Olofsborgs Slott. Åter till hotellet direkt efter förställningen (ca kl. 22:00) och den som vill strosar vidare i staden i den sköna sommarkvällen.  

  Vackra Helsingfors hälsar oss välkomna med sin ståtliga domkyrka.

  Dag 4 Ainola - Helsingfors 
  Vi tar efter frukost farväl av denna vackra trakt, för att påbörja resan söderöver. Med ett kaffestopp under vägen är vi i Sibelius hem i Ainola. Detta är det mest kända finländska hemmuseét i världen och en unik del av det nationella kulturarvet i Finland. Här startar vi med en lättlunch och får sedan en guidad visning i hemmet.Efter ett stopp i Tusby (Tuusula) är vi i Helsingfors och har här eventuellt lite fri tid innan vi stiger ombord på Tallinksiljas färja som lämnar hamn kl 17.00. Ombord äter vi en gemensam buffet och därefter kan vi njuta av båtens stora utbud och begivenheter. 

  Dag 5 Stockholm - Malmö 
  Vi äter frukost ombord och når Stockholms hamn kl. 09:30. Vidare färd söderut med stopp för lunch och kaffepaus. Åter i Malmö vid 19:30. 

  Savonlinna – eller Nyslott som är det svenska namnet på staden.

  Resfakta  

  Resdatum 
  Avresa3 Juli2022 
  Hemresa 7 Juli 2022 

  Pris 
  10 795 kr i del i dubbelrum per person 

  Tillägg  
  Enkelrum 2 395 kr  
   

  Allt detta ingår i resans pris 

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide  
  • 4 övernattningar i dubbelrum/dubbelhytt  
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)  
  • 2 luncher inklusive dryck; 1 lunchsmörgås och 1 varm lunch (dag 2 och 4)  
  • 3 middagar, två bufféer under färjeöverfarterna inkl. dryck och en tvårätters på hotellet exkl. dryck (dag 1 – 2 och 4)  
  • Samtliga utflykter, arrangemang och inträden under rundresan enligt dagsprogram  
  • Representant för Ica-Kuriren vid fler än 25 bokningar.  

  Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Hållplatser: Ljungby, Ljungbystopp Ingo kl. 10:00 Jönköping, M2 Center (f d Eurostop) kl. 11:45 Ödeshög, Östgötaporten Dinnerskl. 13:00 Herrbeta Rastplats, Norrgående sida kl. 13:50 Sillekrog, OKQ8 E4:an kl. 15:00 Stockholm, Värtahamnen kl. 16:30 Se biljett för exakta tider. 

  Så här bokar du 
  Ring Scandorama på tel. 040-600 00 00 eller viawww.scandorama.se/icakuriren-savonlinna

   

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!