Krämig ­midsommarsill

Den krämiga midsommarsillen görs snabbt och lätt med 5-minuterssill och smaksätts med rödlök, persilja och gräslök.

8 portioner

Du behöver

  • 2 paket femminuterssill á 420 gram
  • 2 kokta ägg
  • ½ st rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk skuren gräslök
  • salt och peppar

Garnering

rödlök
persilja
gräslök

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av och skiva dem. Skala och hacka äggen och skala och finhacka löken.

2

Blanda crème fraiche, majonnäs, hackade ägg, lök, persilja och gräslök och krydda med salt och peppar.

3

Vänd ner sillen och låt dra en stund, gärna över natten.

4

Garnering: Toppa med rödlök, persilja och gräslök.

Scroll to Top