Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl kärnfria oliver
- 5 st soltorkade tomater
- 4 st raka sardellfiléer
- 3 msk olivolja
- 1 burk hela plommontomater 400 gram
- 1 msk tomatpuré
- salt
- 300 g pasta
- 3 msk olivolja
- 2 msk vetemjöl
- nymalen svartpeppar
Servering
basilikablad
50 g parmesanost
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka oliver och soltorkade tomater. Finhacka sardellfiléerna.
Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna ca 3 minuter.
Tillsätt oliver och tomater och fräs 1 minut. Rör i sardellerna. Ta stekpannan från värmen.
Häll plommontomaterna i en kastrull och mosa dem med t ex en plastvisp.
Tillsätt den frästa lökblandningen och tomatpurén och koka på medelvärme ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
Tärna auberginen. Blanda den med mjölet och fräs på hög värme i olja ca 5 minuter.
Blanda auberginen med tomatsåsen. Låt allt få ett uppkok.
Blanda i pastan och låt allt bli genomvarmt. Peppra.
Servering: Servera med basilikablad och parmesanost.