Du behöver
- 1 st kalkonbröstfilé
- 1 msk flytande margarin
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilika
- salt och peppar
- 2 st avokado
- 1 st citron
- 100 g fetaost
- 1 st rödlök liten
- 1 st isbergssallad klyfta
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Ugn: 200
Tillbehör:
4 dl couscous kokt
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Bryn kalkonfilén i flytande margarin. Smaksätt med rosmarin, basilika, salt och peppar. Stek färdigt filén i ugnen, det tar ca 20-25 minuter.
2
Skär avokadoköttet i bitar. Droppa över aningen citron. Blanda samman avokadon med fetaost, skivad rödlök och bitar av isbergssallad. Ringla över 1 msk olivolja och smaksätt med flingsalt och peppar. Rör om.
3
Skär kalkonfilén i skivor och servera dem med avokadosalladen och couscous.
Kalkonbröstfiléer är stora, du får säkert kött över. Använd det gärna i en sallad eller skuret i tunna skivor på mackan!