Kalkonfilé med cousocus, avokado och fetaost

Kalkonfilén serveras med couscous och härlig sallad.

Du behöver

  • 1 st kalkonbröstfilé
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 2 st avokado
  • 1 st citron
  • 100 g fetaost
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st isbergssallad klyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Ugn: 200

Tillbehör:

4 dl couscous kokt

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Bryn kalkonfilén i flytande margarin. Smaksätt med rosmarin, basilika, salt och peppar. Stek färdigt filén i ugnen, det tar ca 20-25 minuter.

2
Skär avokadoköttet i bitar. Droppa över aningen citron. Blanda samman avokadon med fetaost, skivad rödlök och bitar av isbergssallad. Ringla över 1 msk olivolja och smaksätt med flingsalt och peppar. Rör om.

3
Skär kalkonfilén i skivor och servera dem med avokadosalladen och couscous.


Kommentar:
Kalkonbröstfiléer är stora, du får säkert kött över. Använd det gärna i en sallad eller skuret i tunna skivor på mackan!

Scroll to Top