Semmelgrottor med mandelmassa och grädde

Foto: Erik Karlsson

Förvandla semlan till småkakor! Här har vi bakat läckra semmel­grottor med mandelmassa, grädde och pistaschnötter.

Recept: Semmelgrottor med mandelmassa och grädde

Semmelbollar med mandelmassa och kardemumma

Foto: Olof Abrahamsson

Det här kan vara den allra enklaste semmelvarianten, och är perfekt för dig som tycker att själva bullen är lite överskattad. Blanda, rulla, ät och njut!

Recept: Semmelbollar med mandelmassa och kardemumma

Semmelkladdkaka

Foto: Olof Abrahamsson

Semla och kladdkaka i en och samma form – vilken fikadröm! Mumsig kaka med mandel och kardemumma. Självklart toppas semmelkladdkakan med vispgrädde!

Recept: Semmelkladdkaka

Chokladsemla med nutellafyllning

Foto: Erik Karlsson

Nutella och grädde gör den här chokladsemlan till en solklar fikafavorit. Perfekt om du inte tycker om mandelmassa.

Recept: Chokladsemla med nutellafyllning

Semmeléclair

Foto: Erik Karlsson

Frasig éclair med ljuvlig fyllning av mandel- och kolakräm. Låt bakelserna stå kvar i ugnen några minuter efter att den stängts av så att de inte sjunker ihop.

Recept: Semmeléclair

Cheesecakesemlor med sylt och färskost

Foto: Erik Karlsson

Läckra cheesecakesemlor med mandelmassa och hallonsylt samt färskostfyllning istället för grädde. En spännande semla för den som vill prova något nytt!

Recept: Cheesecakesemlor med sylt och färskost

Glutenfria semlor med vaniljkräm

Foto: Erik Karlsson

De luftiga semmelbullarna är helt glutenfria och fylls med en ljuvligt len vaniljkräm och fluffig grädde.

Recept: Glutenfria semlor med vaniljkräm

Semmelrutor

Foto: Erik Karlsson

Baka semlor på enklaste vis! Semmelrutorna bakas som en stor fyrkant och skärs sedan i bitar. Det blir fika till många!

Recept: Semmelrutor