Susanne är ingen pantertant – men väl en leopardkvinna

Susanne Andersson, även känd som Leopardkvinnan i sin hemstad Karlskrona, får inte nog av leopardprylar. Hon har nämligen inrett hela sitt hem i leopardmönster.

Till vardags sköter hon städningen och serverar lunch till eleverna på Lyckeby förskola. Men så fort Susanne Andersson, 58 år, kommer hem till sin lägenhet på Kungsmarken i Karlskrona går hon in i en helt annan värld. Hemma hos henne går det mesta i leopardmönstrat.

– Det är tandborsten och tvättmaskinen jag har kvar att klä in i leopard, det har gått många tuber Karlssons klister, säger Susanne Andersson.

Varför just leopardmönster?

– Själva djuret i sig är ett väldigt vackert djur, ett smidigt djur … Jag vet inte varför, jag bara kände att det var mitt, det hörde i hop med mig, säger Susanne.

Det finns i princip inte en enda plats i Susannes hem som inte är pyntat i leopard. Besticken, kaffebryggaren och till och med toasitsen är leopardmönstrad.

– Det enda jag saknar är en riktigt stor porslinsleopard. En sådan hade varit pricken över i:et i mitt vardagsrum, tycker Susanne.

Hon har alltid älskat leopard men aldrig träffat någon med samma intresse.

– Nej, men det var en i Hollywoodfruar som hade mycket fint i leopard, där hade jag gärna hoppat in i tv:n.

Scroll to Top