• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hunden Alice sniffade upp fyra kilo guld

  När den äventyrslystna tiken Alice var ute på promenad med sin husse i Partille utanför Göteborg envisades hon med att följa ett spår som ledde in under en bro.

  Hunden Alice sniffade upp fyra kilo guld

  – Hon är väldigt enveten och till slut gav jag mig. Under bron såg jag två säckar. Jag sparkade till den ena och hörde hur det skramlade till. Sedan såg jag hur det stod "Guldfynd" på ett paket, berättar Alice husse för Göteborgs-Posten.

  Mindre än två timmar tidigare hade en guldsmed i Utby i Göteborg rånats av två män vars flyktbil hittades senare i grannkommunen Partille. Alice och hennes husse tog med sig ett paket från platsen och gick hem för att ringa polisen.

  – Då hade jag ingen aning om att det inträffat något rån, det berättade min fru för mig när jag kom hem.
  En polispatrull ryckte ut och de fick visa var Alice hade hittat säckarna som innehöll hela fyra kilo guld till ett uppskattat värde av nära 1,7 miljoner kronor.

  – Gärningsmännen har droppat godset under Yllebron för att de själva eller någon annan skulle hämta det senare. Hade inte lilla Alice hittat guldet är det därför stor risk att det aldrig kommit till rätta, säger förundersökningsledare Anders Klingberg till GP.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!