Spontant pianospel uppmuntras i Sundsvall!

Under sommaren har Sundsvallsborna haft möjlighet att spela piano i det fria när helst andan fallit på. För att uppmuntra spontan kultur har tre pianon...

Under sommaren har Sundsvallsborna haft möjlighet att spela piano i det fria när helst andan fallit på. För att uppmuntra spontan kultur har tre pianon fått nya hem längs med Selångersån. Instrumenten har fått namn efter tre av de broar som de är placerade vid: Norrmalmspianot, Thulepianot och Storpianot.

“I dag är det många pianon som inte används och genom att ställa ut dem i det offentliga rummet är förhoppningen att fler ska lockas att spela spontant”, skriver Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.
Idén är hämtad från den brittiske konstnären Luke Jerram och nu sprids den över världen. Under invigningen målades och smyckades klaveren, som är skänkta av privatpersoner, av ungdomar från några av stadens fritidshem, och det bjöds på fika, sång och musik.

– Vi vill ha mer spontankultur. Låt Sundsvallsborna vara kreativa, skapa och ha en aktiv fritid, säger konstnären Wejdan Derky.

Scroll to Top