Här är sajten som hjälper dig vid dödsfall i familjen

När en närstående dör är det svårt att veta hur man ska gå till väga med allt praktiskt. Nu finns en samlingssida på Internet från tre olika myndigheter som gör att du hittar allt viktigt på samma ställe.

Trots att man kanske är nedbruten av sorg när någon i ens närhet har dött så finns det praktiska saker man måste klara av. I ett led att förenkla den processen har Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan jobbat tillsammans för att sätta ihop en samlingssida om allt du behöver ha koll på. Sidan heter Efterlevandeguiden.se och är faktiskt väldigt tydlig och pedagogisk. 

– Som efterlevande kan det vara svårt att veta vilken myndighet som ansvarar för vad och vem man ska kontakta. Därför gör vi nu ett försök att samla informationen på en och samma webbplats. Fokus ligger på praktiska saker i samband med att någon dör, som information om vad det innebär att förvalta ett dödsbo eller göra en bouppteckning, säger Ingegerd Widell på Skatteverket.

Här hittar du sajten. 

Läs också: Det här ska du inte säga till någon som sörjer

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top