Du behöver
- 3 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 600 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 st gul lök hackad
- citron det rivna skalet av en
- 2 msk pressad citron
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar rikligt med nymalen
- 2 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond konc
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2.5 msk pressad citron
- 1 msk majsenaredning ljus
- salt och nymalen vitpeppar
- 8 st salladslökar lättkokta
Sås:
Gör så här
1
Rör ihop ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5 minuter. Arbeta ihop med färs, ägg, lök, cit-ronskal, pressad citron, salt och svartpeppar.
2
Forma biffar och stek dem på medelhög värme 5–6 minuter på varje sida i lite olivolja.
3
Koka upp vatten och fond. Rör i yoghurten och citronsaften, koka upp och red av med majsenaredning. Om såsen blir liet grynig kan du bara mixa den med en stavmixer. Salta och peppra.
4
Servera biffarna med såsen, lättkokta salladslökar och nykokt potatis.