Vart är vi på väg? Nr 12

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senaste den 31 mars behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser vi till stad som har sitt namn efter kustnära träskskog. Av vissa kallad pärla. Det kan skaka och blåsa rejält invid eldringen. Så här kan man göra sig illa. Här handlas med peso, kineser står ofta för ruljangsen. Staden med omgivningar är ett av världens folkrikaste storstadsområden.
  • 2. Det spanska arvet gör sig fortfarande påmint. En växtdel och svensk skola bär samma namn som staden och under, en fin villa. I öst finns en djup grav, i norr käbblas det om kobbar och skär med mäktig granne.  Landets söner och döttrar jobbar ofta utomlands, som sjömän eller hembiträden. 
  • 1. Imelda, rikets första dam förr, älskade fotbeklädnader. Och mannen Marcos var så hårdför i sin regim att presidentparet fick fly till Hawaii. Förre presidentens tuffa tag mot knark fick mycket kritik, men sedan 2022 sitter den gamle diktatorns son, Marcos Jr, ”Bong Bong” vid makten.

Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.