• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vart är vi på väg? nr 38

  Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet.

  3.
  Denna vecka reser vi mot stad som inleds med hednisk offerplats. Här hittar du strofisk dikt, avsedd att framföras till melodi och det är sannerligen krut i tornet. Sagan om ringen har inget med staden att göra, men både saga och ring har det definitivt. Det har i dubbel bemärkelse bränts mycket pengar i staden där Roland tidigare hade ett eget torg.

   

  2.
  Ett improviserat möte här 1968 av partiledarpretendent blev starten på megaplattform för myllrande samhällsdebatt. Öl-Jens och pilsner-Fredrik har en relativt ung dotter i staden som bara mår bättre och bättre och under semestern sker både huvudstadspositionering och historielek. Lettisk Henke var år 1203 först att nämna staden.

   

  1.
  Hockeylaget är hopslaget med grannen och vi kan tro att vi är i Rom. Jack var här, men knappast som garnison och det blommande vattnet är tråkigare än det kan låta. Rödhårigt barn med hästkrafter klappades 1969 i staden som faktiskt är vårt geografiska områdes bäst bevarade medeltida region. Rosor och ruiner är centralt i denna ö-stad.

   

  Av Mathias Gurestam

   

  Två vinnare får boken "Pakt", Anna Roos, Modernista.

  Två vinnare får boken "Bara du", Ninni Schulman, Forum bokförlag.

  Vi vill ha ditt svar senast den 20 september!

  Rätt svar förra veckan: Madrid

  1. Vi är på väg till: *

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!