Glutenfria bullar med vallmofrö och apelsin

Riktiga festbullar är de här glutenfria godbitarna.

Tillagningstid: 120 minuter
26 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 7 dl mjölk
  • 1 st ägg + 1 äggvita
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl rismjöl
  • 2 dl durramjöl
  • 1.25 dl majsmjöl
  • 2,25 dl majsstärkelse
  • 4 msk fiberhusk
  • ägg till pensling

Fyllning

150 g smör
1 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk svarta vallmofrön
st rivet skal av 1 apelsin

Glasyr

3 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt ägg, äggvita, kardemumma, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin i ett par minuter. Jäs under bakduk i ca 1 timme.

3

Fyllning: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, vallmofrön och apelsinskal.

4

Ta upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Kavla eller platta ut den till en rektangel, 60 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop.

5

Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsplåt. Jäs övertäckt i 30 minuter.

6

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

7

Glasyr: Rör samman florsocker och apelsinsaft och ringla det över bullarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top