Du behöver
- 2 stora squash
- 10–12 morötter
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk pressad
- citron
- DILLPESTO:
- 1 knippe dill (eller 50-60 g fryst)
- ½ dl rostade solroskärnor
- 1 dl riven västerbottenost
- svartpeppar
- 2 msk olivolja
- RÖD PESTO:
- 100 g soltorkade tomater
- 75 g valnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- salt
Gör så här
1
1. Börja med att tillaga dillpeston: mixa dill, solroskärnor och västerbotten. Smaka av med peppar. Rör ut med olja om du vill ha en lösare konsistens.
2
2. Mixa soltorkade tomater, valnötter och vitlök till den röda peston. Rör i oljan. Smaka av med salt.
3
3. Skala squash och morötter. Hyvla i långa strimlor. Droppa över rapsolja och pressad citron.
4
4. Servera strimlorna med pesto.
Olivolja är bra på många sätt, bland annat hjälper det till att hålla nere blodtrycket.
575 KCAL
12 g protein, 46 g fett, 26 g kolhydrater