Raw-pasta med pesto

Du behöver 2 stora squash 10–12 morötter 1 msk rapsolja 1 tsk pressad citron DILLPESTO: 1 knippe dill (eller 50-60 g fryst) ½ dl rostade...


4 portioner

Du behöver

  • 2 stora squash
  • 10–12 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk pressad
  • citron
  • DILLPESTO:
  • 1 knippe dill (eller 50-60 g fryst)
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 1 dl riven västerbottenost
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • RÖD PESTO:
  • 100 g soltorkade tomater
  • 75 g valnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

1
1. Börja med att tillaga dillpeston: mixa dill, solroskärnor och västerbotten. Smaka av med peppar. Rör ut med olja om du vill ha en lösare konsistens.

2
2. Mixa soltorkade tomater, valnötter och vitlök till den röda peston. Rör i oljan. Smaka av med salt.

3
3. Skala squash och morötter. Hyvla i långa strimlor. Droppa över rapsolja och pressad citron.

4
4. Servera strimlorna med pesto.


Kommentar:
Olivolja är bra på många sätt, bland annat hjälper det till att hålla nere blodtrycket.

575 KCAL
12 g protein, 46 g fett, 26 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top